Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΝΕΚΡΟΙ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Νεκροί δύο αστυνομικοί από φονική συμπλοκή στου Ρέντη
Συγκλονισμένος δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής.
Νεκροί δύο αστυνομικοί μετά από αιματηρή, ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αγνώστων, στην περιοχή του Ρέντη. 'Αλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη συμπλοκή.
Πιο συγκεκριμένα, έχασε τελικά τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή και ο δεύτερος αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους που επέβαιναν σε τζιπ, νωρίτερα στην περιοχή του Ρέντη. Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Χρήστος Ρέσος, ο αστυνομικός που έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του στις 21.45, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να τον σώσουν. Ο πρώτος αστυνομικός ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δυο τραυματίες είναι εκτός κινδύνου.
Οι λεπτομέρειες
Με βολές κατά ριπάς «γάζωσαν» τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής στο Ρέντη, σύμφωνα με μαρτυρίες. Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το συμβάν έγινε δίπλα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη. Το όχημα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών, μπήκε ανάποδα στην οδό Περικλέους όπου οι δράστες έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς και ακολούθησαν οι πυροβολισμοί που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο και τον τραυματισμό άλλων δύο αστυνομικών.
Πριν από το αιματηρό περιστατικό είχε γίνει καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για ληστεία από τρία άτομα που είχαν καλάσνικοφ σε περίπτερο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, τα οποία διέφυγαν με ΙΧ Volvo, με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας, ο οποίος προέκυψε από τα τερματικά της Άμεσης Δράση ότι είναι κλεμμένο. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους τέσσερις αστυνομικούς στη λεωφόρο Κηφισού οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις και ταυτόχρονα το ακολουθούσαν. Στο Ρέντη, στον παράδρομο της Κηφισού, το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες βγήκαν έξω και πυροβόλησαν πολλές φορές τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.
Οκτώ οι αστυνομικοί που δέχτηκαν πυρά
Οκτώ ήταν τελικά οι αστυνομικοί που δέχτηκαν σφαίρες από το καλάσνικοφ και το πιστόλι των κακοποιών, στο μακελειό του Ρέντη νωρίτερα το απόγευμα.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών, ο οποίος κατετάγη στο σώμα της ΕΛΑΣ την 1-7-2009 και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, ο οποίος κατετάγη στις 19-9-2008. Τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο.
Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.
Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο των δραστών
Βρέθηκε στην περιοχή του Ρέντη, εγκαταλειμμένο, το ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Volvo των δραστών του μακελειού στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς.
Το αυτοκίνητο μάρκας Volvo των δραστών, όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί από σπίτι στη Νέα Ερυθραία όπου είχε γίνει διάρρηξη στις 17 Ιανουαρίου και οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, μάρκας Φορντ, και κλάπηκαν την ίδια μέρα από την ίδια περιοχή. Το αυτοκίνητο καθώς και το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν αφήσει μέσα οι δράστες, μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.
Συγκλονισμένος δήλωσε ο Χρ. Παπουτσής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου